Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Gynositol 60 kesica

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Gynositol 60 kesica

Šifra proizvoda: 1676

Ostali Brendovi

Pakovanje: Kesica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Gynositol® Dodatak ishrani koji sadrži mio-inositol i folnu kiselinu, a namenjen je ženama pre i tokom trudnoće
Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je najčešća hormonska bolest u žena i glavni uzrok neplodnosti. Procenjuje se da pet do deset posto plodnih žena boluje od ove bolesti.Najčešći poremećaji koji karakterišu sindrom policističnih jajnika (PCOS) su neredovne menstruacije, višak muških hormona koji mogu prouzrokovati pojačanu maljavost, akne ili gubitak kose. Ako se potvrdi dijagnoza, policistični jajnici su uzrok neredovnim ovulacijama i menstruacijama, sklonosti višku kilograma, povišenom pritisku, poremećajima šećera i sl.
U većini slučajeva, jajnici su povećani, a ciste se otkrivaju ultrazvukom. Tačan uzrok nastanka sindroma policističnih jajnika nije utvrđen , iako kliničke studije sve više ukazuju na postojanje insulinske rezistencije kod obolelih.

Način upotrebe

2 kesice dnevno rastvoriti u vodi ili soku i popiti ili direktno sipati sadržaj kesice u usta

Dejstvo

Gynositol® sadrži mio inositol koji je ključni srednji sekundarni glasnik i primarna je komponenta ćelijske membrane fosfolipida i uključen je u brojne biološke procese. Utvrđeno je da je inositol od suštinskog značaja za prenos signala kalcijuma i insulina, i modulaciju aktivnosti serotonina.Koristan je za metabolizam masti i holesterola, uključujući uklanjanje masti iz jetre.Unapređuje reproduktivno zdravlje i zdravu funkciju jajnika – pomaže otklanjanju mnogobrojnih poremećja poveznih sa PCOS.
Mio inositol imitira efekte insulina i poboljšava osetljivost na insulin.Kada se uzima oralno, mio inositol stimuliše glukozu u skeletnim mišićnim
ćelijama, čime se smanjuje nivo šećera u krvi.
Kliničke studije pokazuju da su žene sa PCOS sindromom koje su uzimale mio inositol tokom tri meseca imale u krvi luteinizirajući hormon (LH), testosteron i nivo insulina značajno smanjen.
Gynositol® sadrži i folnu kiselinu koja ima esencijalnu ulogu u sintezi i deobi DNA (genetički kod za replikaciju svake nove ćelije) i delova RNA koji su potrebni za sintezu proteina u svim ćelijama.Sva tkiva i ćelije koje se moraju brzo obnavljati kao što su crvena krvna zrnca i ćelije zadužene za imuni odgovor imaju veliku potrebu za folnom kiselinom.
Folna kiselina zauzima sve više značajno mesto i u prevenciji kardioloških oboljenja.

Gynositol® se preporučuje za primenu svim ženama u reproduktivnom periodu života koje imaju poremećaje prouzrokovane Sindromom policističnih jajnika (PCOS) u cilju otklanjaja simptoma, regulisanja menstruacionog ciklusa, povećanja broja ovulacija , a samim tim i povećanja fertilnost-plodnosti.

0