Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Femibion 1 duopak

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Femibion 1 duopak

Šifra proizvoda: 3501

Merck

Pakovanje: Blister

2.900,00 RSD

Dodaj u korpu

Femibion 1 sadrži kombinaciju dobro odabranih hranljivih sastojaka, uključujući najbitniji miks folata (Metafolin® i folna kiselina), osmišljen posebno za fazu planiranja i prvi trimestar trudnoće.

Folat (folna kiselina i Metafolin®) doprinose normalnoj proizvodnji krvi i procesu ćelijske deobe kao i razvoju majčinih tkiva tokom trudnoće, uključujući i formiranje posteljice. Posteljica nerođenoj bebi obezbeđuje esencijalne hranljive sastojke koji su joj potrebni.

Dopunski unos folne kiseline povećava nivo folata u trudnoći. Nizak nivo folata u trudnoći je jedan od faktora rizika za razvoj oštećenja neuralne cevi kod fetusa. Stoga se za žene preporučuje dopunski unos od 400µg folne kiseline dnevno u periodu od bar jedan mesec pre i do tri mereca posle začeća. Naučno je dokazano da nizak nivo folata u trudnoći predstavlja važan faktor rizika od oštećenja neuralne cevi. Postoji još faktora rizika stoga promena jednog od faktora možda neće u svakom slučaju imati blagotvorno dejstvo.

Način upotrebe

Uzimati 1 tabletu dnevno sa vodom, preporučljivo sa glavnim obrokom. Preporučuje se upotreba od trenutka planiranja, tokom trudnoće i sve do kraja 3.meseca.

Dejstvo

Folna kiselina - B vitamin koji se u telu pretvara u folat da bi postao biološki aktivan i raspoloživ. Ljudsko telo ima potrebu za folatom koji doprinosi normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca, deobe, a samim tim i rastu tkiva.Međutim nisu sve žene u stanju da iskoriste folnu kiselinu.
METAFOLIN® - specijalan oblik folata razvijen i patentiran od kompanije Merck, koji ne zahteva da bude transformisan u telu, nego je odmah raspoloživ za resorpciju.

Jod - doprinosi normalnoj produkciji tireoidnih hormona u tireodinoj žlezdi koji su esencijalni za razvoj bebe.
Vitamin B6, Vitamin B12, niacin i pantotenska kiselina učestvuju u normalnom funkcionisanju nervnog sistema, neophodni za optimalno delovanje folata.
Viramin E - štiti ćelije organizma od oksidativnog stresa.

 

 

0