Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

FLORAbalance® Boulardii 10 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

FLORAbalance® Boulardii 10 kapsula

Šifra proizvoda: 5239

Goodwill Pharma

Pakovanje: Blister

535,05 RSD

Dodaj u korpu
Florabalance® Boulardii, kapsule je dodatak ishrani koji sadrži probiotske mikroorganizme Saccharomyces boulardii, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus
casei, Bifidobacterium sp. Aktivnost ovih probiotskih mikroorganizama u crevima čoveka doprinosi očuvanju zdravlja i funkcije digestivnog trakta.
Florabalance® Boulardii, kapsule se koristi kod pojačane peristaltike creva (sindrom “nervoznih creva”), akutnih i putničkih dijareja, kao i kod dijareja izazvanih upotrebom antibiotika. Takođe se preporučuje i kao dodatak terapiji infekcija bakterijom Clostridium difficile i terapiji infekcija bakterijom Helicobacter pylori.

Način upotrebe

Odrasli i deca starija od 6 godina: 1 do 2 kapsule dnevno, uz dovoljno tečnosti.
Deca mlađa od 6 godina: 1 kapsula dnevno – sadržaj kapsule razmutiti u vodi ili soku. Doziranje za decu mlađu od 3 godine uz konsultaciju sa pedijatrom.
Proizvod ne bi trebalo uzimati sa vrućim napicima (temperatura ne treba da prelazi 50 °C).

Dejstvo

Saccharomyces boulardii je nepatogeni kvasac koji se koristi za tretman dijareje prouzrokovane upotrebom antibiotika, kao i za prevenciju dijareje kod kritično obolelih pacijenata koji se hrane enteralno. S. boulardii luči proteazu koja razlaže dva proteinska egzotoksina, toksin A i toksin B koji izazivaju dijareju i kolitis izazvan klostridijom (Clostridium difficile). Zaštitno dejstvo S.boulardii na dijareju izazvanu klostridijom može se delimično pripisati upravo ovoj proteolitičkoj razgradnji toksina A i toksina B.

Pod probioticima se podrazumevaju živi mikroorganizmi koji najčešće uključuju različite vrste bakterija roda Lactobacillus i Bifidobacterium koji utičući na poboljšanje ravnoteže intestinalne mikroflore, mogu da imaju pozitivno dejstvo na razvoj imunog sistema, normalne intestinalne morfologije i za očuvanje hroničnog i imunološki uravnoteženog inflamatornog odgovora. Promene intestinalne mikroflore koje mogu da nastanu zbog upotrebe antibiotika, raznih bolesti i procesa starenja organizma mogu negativno da utiču na njihovu ulogu. Probiotici mogu da imaju antimikrobno, imunomodulatorno, antikancerogeno, antidijaroično, antialergijsko i antioksidativno dejstvo. Njihovom metaboličkom aktivnošću se apsorbuje više vitamina (biotin, pantotenska kiselina, vitamin B12) i ostalih hranljivih materija što dovodi do stvaranja sredine koja sprečava rast patogenih bakterija.

Inulin je prirodni oligosaharid koji potpomaže razvoju korisnih bakterija u kolonu. Spada u grupu prebiotika. Inulin je slabo svarljiv u tankom crevu, ali podleže fermentaciji bakterija debelog creva rezultirajući promenom ekosistema debelog creva u korist nekih bakterija kao što su bifidobakterije, što može da ima pozitivan zdravstveni efekat. Postoje istraživanja koja ukazuju na moguća antitumorska, antimikrobiološka, hipolipidemijska i hipoglikemijska dejstva, a takođe inulin može poboljšati apsorpciju minerala, njihovu ravnotežu i ostvariti pozitivno dejstvo kod osteoporoze.

Dodatni opis

Dodatak ishrani nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Nemojte prekoračivati preporučenu dozu. Proizvod ne bi trebalo koristiti istovremeno sa lekovima koji se koriste za terapiju gljivičnih oboljenja. Florabalance® Boulardii, kapsule se ne preporučuje kod osoba sa intolerancijom na laktozu, u trudnoći i dojenju. Proizvod se ne preporučuje osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu.
0