Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

DoppelHerz Aminokiseline 30 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

DoppelHerz Aminokiseline 30 kapsula

Šifra proizvoda: 8336

Doppel Herz

Pakovanje: Kutija

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Aminokiseline su osnovni gradivni elementi proteina. U izgradnji proteina kod čoveka učestvuje 20 amino kiselina, od toga 8 esencijalnih, 2 poluesencijalne i 10 neesencijalnih aminokiselina.

Doppelherz AMINOKISELINE je proizvod koji sadrži 12 aminokiselina, od toga 8 esencijalnih i 2 poluesencijalne aminokiseline.

 

Preporucuju se:

- kao dodatni izvor aminokiselina
- kod povećanih potreba za proteinima
- za normalan rast I razvoj mišića
- za sportiste i rekreativce

Dejstvo

Aminokiseline koje se sintetišu u organizmu nazivaju se neesencijalne, dok se aminokiseline koje organizam nije u mogućnosti da sintetiše nazivaju esencijalne aminokiseline i stoga ih je neophodno unositi putem ishrane.
Biološka vrednost proteina koji se nalaze u namirnicama biljnog i životinjskog porekla procenjuje se na osnovu prisustva esencijalnih aminokiselina. Ukoliko sadrži sve esencijalne aminokiseline ubraja se u potpune proteine i takvi su proteini životinjskog porekla. Ovi proteini omogućavaju normalan rast i razvoj. Osobina preparata na bazi aminokiselina je da one veoma brzo po unošenju prelaze u krvotok, pa iz tog razloga upotreba aminokiselina, prvenstveno, treba da skrati vreme odsustva proteinske podrške iz krvotoka nakon noćnog sna ili napornog treninga. 

0