Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Diabil kapsule

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Diabil kapsule

Šifra proizvoda: 7449

Ostali Brendovi
PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Za normalne koncentracije glukoze u krvi.
 

Doprinosi održavanju normalne koncentracije glukoze u krvi.
Doprinosi normalnom metabolizmu mikronutrienata (ugljenih hidrata, proteina i masti).

Način upotrebe

Jedna meka želatinska kapsula dnevno ujutru uz obrok
Ne preporučuje se osobama sa nedostatkom enzima glukoza 6-gosfat dehidrogenaze, trudnicama, dojiljama i deci

Dejstvo

Hrom pikolinat je so hroma i pikolinske kiseline standardizovane na 12% hroma (Cr3+). Postoje još dva oblika u kojima se sreće hrom (nikotinske i hloridne soli), međutim dokazano je da je u formi pikolinata najbolja apsorpcija i najveća efikasnost hroma. Po Evropskoj agenciji za bezbednost hrane, hrom pikolinat može da se koristi u koncentraciji od 250 µg na dan. U Srbiji je preporučen maksimalni dnevni unos 150 µg.

Veći broj studija je potvrdio korisne efekte hroma u toleranciji na glukozu i/ili metabolizmu masti. Dijabetičari imaju poremećaj u metabolizmu hroma u poređenju sa zdravim pacijentima, koji je praćen povećanjem apsorpcije i ekskrecije hroma. U zavisnosti od stadijuma dijabetesa, kod pacijenata postoji tendencija da se izgubi mogućnost konverzije hroma u formu koja se može iskoristiti.

Pikolinska kiselina je efikasan metalni helator koji se sintetizuje u bubrezima. Pikolinska kiselina je prirodan metabolit triptofana, što čini hrom pikolinat jednim od izvora hroma sa najvećom bioraspoloživošću.

Momordica charantia (gorka dinja, kineska gorka tikva, momordika ili karela) je puzavica koja raste i kultiviše se u tropskim predelima Južne Amerike, Kariba, Istočne Afrike i tropskih oblasti Azije. Plod biljke se koristi u ishrani i kao lek. Od zrelih plodova se dobijaju ekstrakti koji sadrže biološki aktivne hemijske supstance proteinske i steroidne strukture.
 

Sastav

125 µg hrom pikonilata
250 mg ekstrakta gorke dinje

0