Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

ChirocistIN kesice

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

ChirocistIN kesice

Šifra proizvoda: 3823

Inpharm

351,75 RSD

Dodaj u korpu

Chirocistin je dodatak ishrani koji se preporučuje za kombinovanu primenu sa Policistinom u cilju pospešivanja tretmana PCOS i insulinske rezistencije.

Način upotrebe

Odrasli i deca starija od godina jednu kesicu dnevno rastopiti direktno u ustima bez dodavanja tečnosti ili rastvoriti u čaši vode ili drugog hladnog napitka.

Dejstvo

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je endokrini poremećaj kog karakteriše hronićno odsustvo ovulacije,udruženo sa hiperandrogenizmom (povišen nivo androgenih - muških polnih hormona) i insulinskom rezistencijom.
Veza između insulinske rezistencije i PCOS je vremenom potvrdila pretpostavku da bi agensi koji povećavaju osetljivost na insulin mogli biti glavni terapijski izbor u tretmanu PCOS.
Dva posebno istaknuta agensa ove vrste su aktivne forme inozitola:D-hiro-inozitol i mio-inozitol.Fiziološki,u našem organizmu inozitol je hemijski medijator koji ulazi u sastav ćelijske membrane,iz kog dalje nastaje jedinjenje inozitol-trifosfat.Ovo jedinjenje ima ulogu sekundarnog glasnika i zaduženo je da na unutarćelijskom nivou prenese informaciju koju sa sobom nose određeni hormoni.Neki od hormona koji ostvaruju svoj efekat na ovaj način su insulin i folikostimulirajući hormon (FSH).

D-hiro-inozitol,povećavajući osteljivost tkiva na insulin,može regulisati nivo glukoze u krvi.pa na taj način doprineti prevenciji metaboličkog sindroma koji se u velikom broju slučajeva razvije kao nastavak insulinske rezistencije.
Oba aktivna izomera mogu doprineti smanjenju nivoa androgenih hormona.
Dodatno,mio-inozitol ostvaruje specifične efekte na jajnikemodulirajući dejstvi FSH koji je značajan u regulaciji normalnog menstrualnog ciklusa i stvaranju jajnih ćelija.

Slični proizvodi

0