Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Centrum Junior pro vitamini

Centrum Junior pro vitamini

Šifra proizvoda: 15510

Ostali Brendovi

929,09 RSD

Dodaj u korpu

Lista želja

Centrum Junior dodatak ishrani sa vitaminima i mineralima za decu od 4-12 godina starosti, sa zaslađivačima.

Način upotrebe

Deca od 4-12 godina: 1 tabčeta za žvakanje dnevno. Tablete za žvakanje imaju ukus maline sa limunom. Ne premašivati preporučenu dozu! Ovaj proizvod je namenjen samo za primenu kod dece.

Dejstvo

Centrum Junior tablete za žvakanje sadrže 18 vitamina i minerala koji su neophodni za zdravu ishranu.
Neke materije, kao što su vitamin C i E, kao i mineral selen, pored toga što imaju specifične funkcije u organizmu, deluju i kao antioksidansi koji štite organizam od agresivnih molekula, tzv. slobodnih radikala. Slobodni radikali uglavnom deluju na organizam iz spoljne sredine; njihove povećane koncentracije posledica su aerozagađenja, izduvnih gasova, smoga i UV zračenja. Vitamini B- grupe i biotin su potrebni za metabolizam energije, folna kiselina za zdrav kardiovaskularni sistem, a vitamin A za zdrav vid.

Imunitet
Zdrav imunološki sistem u današnje vreme je važniji nego ikad. Pravilno funkcionisanje imunološkog sistema zavisi od mnogo mikro-i makronutrijenata. Vitamini C, A i B6 kao i minerali poput gvožđa, selena i cinka, najviše doprinose zdravljau imunološkog sistema.

Zdrav um i živci
Važnost mentalnog zdravlja nemerljiva je i ima ključnu ulogu tokom života. Vitamini B12 i C, kao i niacin potrebni su za normalne mentalne funkcije i pomažu održavanju zdravlja celog nervnog sistema. Gvožđe je neophodno za kognitivne funkcije.

Zdravi zubi i kosti
Različiti minerali čine sastavni deo naših kostiju i zuba. Međutim, mikronutrijenti, kao što su minerali mangan i cink, kao i vitamini A, D, i C takođe su neophodni za zdrave zube i jake kosti

 

 

Dodatni opis

Ako ste trudni obratite se svom lekaru pre uzimanja proizvoda Centrum, zato što ovaj proizvod sadrži vitamin A.
Raznovrsna i uravnotežena ishrana kao i zdrav način života su važni i dijetski suplementi nisu za raznovrsnu ishranu.

Centrum Junior ne sadrži veštačke boje, ni glutein. Sadrži aspartam, izvor fenilanina, Ksilitol u velikim dozama može imati laksativni efekat.

0