Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Andrositol plus kesice

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Andrositol plus kesice

Šifra proizvoda: 3320

Lo.Li pharma

Pakovanje: Kutija sa kesicama

2.050,00 RSD

Dodaj u korpu

ANDROSITOL® Plus je dodatak ishrani koji se koristi kod smanjene reproduktivne sposobnosti muškaraca. Pozitivne efekte ostvaruje kroz povećanje broja, pokretljivosti i kvaliteta spermatozoida. Takođe, zbog prisustva N-acetil-cisteina, smanjuje hiperviskozitet sperme.

ANDROSITOL® Plus sadrži N-acetil-L-cistein, mio-inozitol, vitamin E, L-karnitin, L-arginin, folnu kiselinu i selen.
Ne sadrži gluten, laktozu, ni GMO.

Način upotrebe

Preporučuje se uzimanje 1 kesice na dan. Sadržaj kesice rastvoriti u čaši vode i popiti.
 

Dejstvo

Koja je funkcija svakog sastojka ANDROSITOL-a Plus?

• N-acetil-L-cistein (NAC): je poznati mukolitik i antioksidans. U kliničkim studijama je zapaženo njegovo direktno dejstvo na poboljšanje kvaliteta sperme, odnosno na smanjenje viskoziteta (gustine) semene tečnosti i povećanje pokretljivosti i količine (broja) spermatozoida. NAC efekat se povećava sa istovremenim unosom selena.

• Mio-inozitol: je glavni izomer u grupi od devet inozitola i jedini je fiziološki prisutan u semenoj tečnosti. On je neophodan za dobru pokretljivost spermatozoida i za njihov rast, a njegov nedostatak dovodi do smanjenog broja spermatozoida.

• L-arginin: je esencijalna amino kiselina koja učestvuje u deobi ćelije i rastu spermatozoida. Učestvuje u sintezi protamina, koji su neophodni za kondenzaciju DNK u glavi spermatozoida.

• L-karnitin: je važan za energetski metabolizam ćelije prvenstveno u testisima i pasemenicima, poboljšava semene parametre i povećava kvalitet i pokretljivost spermatozoida.

• Folna kiselina: vitamin iz grupe B, neohodan za ćelijsku deobu i rast i stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Učestvuje u normalizovanju metabolizma homocisteina i neophodan je u tretmanu niske produkcije spermatozoida dovodeći do poboljšanja kvaliteta sperme.

• Selen: neophodan je u formiranju strukture spermatozoida i u njihovoj produkciji. Pomaže povećanju pokretljivosti spermatozoida, povećava broj i kvalitet ćelija sperme.

• Vitamin E: je liposolubilni vitamin koji u plazmi membrane kontroliše njeno redoks stanje. Kliničke studije pokazuju da suplementacija vitaminom E značajno smanjuje koncentraciju malondialdehida (MDA) u spermi uz istovremeno poboljšanje pokretljivosti spermatozoida. Podaci iz literature potvrđuju da selen i vitamin E imaju sinergističko dejstvo.

Sastav

Aktivni sastojci:

Mio-inozitol 1000 mg

N-acetil-cistein 600 mg

Vitamin E 30 mg 250%

L-karnitin 30 mg

L-arginin 30 mg


Folna kiselina 200 μg 100%

Selen 55 μg 100%
 

0