Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

ARTEROprotect Metabolic 30 kesica

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

ARTEROprotect Metabolic 30 kesica

Šifra proizvoda: 4953

Abela Pharm

1.439,33 RSD

Dodaj u korpu

Namenjen je pacijentima koji žele da snize povišen nivo ukupnog,lošeg (LDL) holesterola i smanje telesnu masu.

Dodatno preparat ARTEROprotect® Metabolic doprinosi boljoj regulaciji nivoa glukoze u krvi, smanjenju taloženja kalcijuma na zidovima krvnih sudova i povećanju njihove elastičnosti. 

Način upotrebe

Preparat ARTEROprotect® Metabolic uzima se u dozi od 1 kesice dnevno.

Prašak iz kesice postepeno dodavati uz neprekidno mešanje razmutiti u 200ml vode. Odmah ispiti pripremljeni napitak i nakon toga popiti još jednu čašu vode.

Dejstvo

Suvi ekstrakt crvenog pirinča iz proizvoda ARTEROprotect® Metabolic sadrži niz sastojaka koji mogu pomoći u regulaciji nivoa holesterola.

Monakolin K deluje poput prirodnog statina tako što smanjuje učinak enzima (HMG-CoA reduktaze) odgovornog za proizvodnju holesterola u organizmu. Samo jedna kesica preparata ARTEROprotect® Metabolic na dan obezbeđuje dvostruki efekat na sniženje holesterola jer sadrži 10 mg Monakolina K koji smanjuje sintezu holesterola i 4g vlakna Gukomanana koji smanjuje apsorpciju holesterola iz hrane.

 

Dijetno vlakno Glukomanan iz proizvoda ARTEROprotect® Metabolic usled formiranja gel mase u želucu dovodi do njegovog usporenog pražnjena nakon obroka što pozitivno utiče na regulaciju nivoa glukoze u krvi i njene skokove nakon obroka. 

 

Vitamin K2 – MK7 iz proizvoda ARTEROprotect® Metabolic doprinosi smanjenju kalcifikacije arterija.

Upotreba vitamina K2-MK7 poboljšava se elastičnost kalcifikovanih krvnih sudova i na taj način dodatno smanjuje rizik za nastanak srčanog i moždanog udara.

 

Vitamin C iz proizvoda ARTEROprotect® Forte doprinosi zaštiti krvnih sudova tako što podstiče stvaranje kolagena kojim se popravljaju oštećenja nastala na krvnim sudovima. Istovremeno otklanja i slobodne radikale i toksine iz organizma. Dodatno Vitamin B1 doprinosi normalnoj funkciji srca.

Dodatni opis

Nije namenjeno trudnicama, dojiljama, osobama sa oboljenjima jetre, bubrega, mišića, osobama sa preosetljivošću na statine, nelečenim hipotireoidizmom ili povišenim nivoom transaminaza.

Osobe koje su na terapiji statinima, varfarinom, hemofiličari i osobe koje čekaju na operaciju ne bi trebalo da uzimaju ovaj preparat. Potreban je oprez kod osoba koje imaju poteškoća sa gutanjem.

Proizvodi koji sadrže Glukomanan mogu da umanje apsorpciju istovremeno primenjenih lekova pa ih treba uzimati 4h pre ili 4h nakon primene lekova.

0