Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

PUORI D3 - Prirodni organski vitamin D3 (2500 i.j.) - 120 mekih kapsula
PUORI D3 - Prirodni organski vitamin D3 (2500 i.j.) - 120 mekih kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

PUORI D3 - Prirodni organski vitamin D3 (2500 i.j.) - 120 mekih kapsula

Šifra proizvoda: 17220

Puori

Pakovanje: Blister

1.888,28 RSD

Dodaj u korpu
Puori D3 je dijetetski proizvod sa prirodno dobijenim vitaminom D3 iz lanolina, rastvorenim u hladno ceđenom organskom kokosovom ulju zbog optimalne resorpcije.

Način upotrebe

SASTAV i način upotrebe : 1 kapsula PUORI D3 sadrži 2500 I.J. Vitamina D3 iz lanolina, rastvorenog u hladno ceđenom organskom kokosovom ulju.  Doza za odrasle je 1 kapsula dnevno uz obrok, ili prema preporuci lekara.

Dejstvo

Vitamin D je neophodan za dobro zdravlje. Olakšava apsorpciju kalcijuma i fosfora, jača kosti i pomaže u jačanju imunološkog sistema. Vitamin D se normalno sintetiše u koži izloženoj sunčevim ultraljubičastim B (UVB) zracima. Nažalost, veliki broj ljudi danas pati od deficita vitamina D3 zbog današnjeg ubrzanog načina života koji ograničavaju našu interakciju sa majkom prirodom. Naši životni izbori smanjuju vreme koje provodimo na otvorenom i ograničavaju naše izlaganje sunčevim UVB zracima. Pored toga, široko rasprostranjeno zagađenje sprečava da zdravi UVB zraci stignu do tla i tako umanjuje potencijalnu proizvodnju sunčevog vitamina u našem telu kad god odlučimo da izađemo napolje i uživamo u toploti sunca. Ovo je razlog za zabrinutost, jer nedostatak vitamina D uzrokuje brojne zdravstvene probleme, ako što su:

Slabe i krte kosti
Vitamin D je važan je faktor u održavanju naših kostiju jakim i zdravim. Nedostatak ovog vitamina će sprečiti naše kosti da apsorbuju kalcijum i fosfor i znatno će ih oslabiti, što može dovesti do bolova u kostima ili osteoporoze. Ovaj nedostatak takođe čini naše telo podložnijim prelomima kostiju usled krhkosti. Kako bi se sprečile povrede kostiju, moramo preduzeti sve mere kako bismo osigurali da unosimo dovoljno vitamina D.

Povišen rizik od respiratornih infekcija, povišen rizik od različitih tipova kancera, povišen rizik od Alchajmerove bolesti
Više studija potvrđuje da nedostatak vitamina D povećava rizik od dobijanja respiratornih infekcija, i kod odraslih i kod dece. Većina dece sa niskim nivoom vitamina D ima veći rizik od razvoja astme.        
„Sezona gripa“ se javlja tokom hladne polovine godine na svakoj hemisferi, a  pretpostavlja se da je to upravo posledica sezonskog nedostatka vitamina D. Naravno, najbolji izvor vitamina D je i dalje sunčeva svetlost, u pravilnim dozama. Međutim, nismo svi dovoljno srećni da se svakodnevno izlažemo suncu tokom cele godine - ponekad čak ni tokom letnjih meseci!                                                                                                                                      

Vitamin D je neophodan za normalno funkcionisanje brojnih fizioloških funkcija. Smatra se da najmanje 1.000 različitih gena, koji upravljaju gotovo svakim tkivom u telu, reguliše 1,25-dihidroksivitamin D3, aktivni oblik vitamina D. 
Nažalost, veliki procenat stanovništva danas je deficitaran u vitaminu D3.
Uz ograničenu sunčevu svetlost tokom zimskih meseci, jedan od najbezbednijih i najisplativijih načina za povećanje nivoa vitamina D je suplementacija. Velika meta-analiza koja se bavi optimalnom dozom suplementacije širom sveta sugeriše da je unos od 2000-3000 i.j. Vitamina D3 dnevno adekvatan za održavanje adekvatnih zdravih nivoa vitamina D. Rezultat testiranja čistoće svake serije možete proveriti skeniranjem QR koda na svakoj bočici Puori D3.

0