menu
contact
user
cart
PODRŠKA: 063 550 770
  • Rehidran prašak 1 kesica

Rehidran prašak 1 kesica

Šifra proizvoda: 19849

Rehidran je optimalna kombinacija glukoze i elektrolita za pripremu rastvora kojim se nadokanđuju minerali i voda izgubljena prolivom, povraćanjem ili opekotinama.

Pakovanje:
Kesica
Količina
11,3 g
Tip preparata:
Kesica
66,41 RSD

NAČIN UPOTREBE

Rastvor se priprema rastvaranjem sadržaja kesice u 500 ml prokuvane i do sobne temaparature ohlađene vode. Ovako pripremljen rastvor može se koristiti 24 sata. U prvih 4-6 sati, primenjuje se u količini koja zavisi od stepena dehiracije organizma:

  • odojčad (1-12 meseci): 50-100 ml/kg telesne težine
  • predškolska i školska deca: 50-150 ml/kg telesne težine
  • odrasli: 20-40 ml/kg telesne težine

Nakon uspostavljanja normalne hidracije, primenu rastvora treba nastaviti dozom održavanja: 10 ml/kg telesne težine. Uobičajno je tokom perioda od 24 časa uneti 1-3 l rastvora. Ukoliko se u toku peridoa ne uspostavi adekvatna rehidracija, potrebno je potražiti savet lekara ili farmaceuta.

DEJSTVO

U slučaju dijareje ili povraćanja najvažnije je, posebno kod dece, organizmu nadoknaditi izgubljenu tečnost i minerale, što se može učiniti upotrebom preparata Rehidran, novog rastvora za rehidrataciju, koji se može nabaviti u bolje snabdevenim apotekama. Preporučuje se za nadoknadu tečnosti i elektrolita kod želudačno-crevnih bolesti praćenih prolivom ili povraćanjem, opekotina, kao i za prevenciju dehidracije .

DODATNI OPIS

Ovaj preparat je formulisan u skladu sa najnovijim preporukama SZO (Svetske zdravstvene organizacije).