menu
contact
user
cart
PODRŠKA: 063 550 770
  • Oligogal Cr kapsule

Oligogal Cr kapsule

Šifra proizvoda: 17074

Reguliše nivo šećera i holesterola u krvi.

Pakovanje:
Kutija
Količina
30 kapsula
Tip preparata:
Kapsule
324,84 RSD

NAČIN UPOTREBE

Dijabetičari i potencijalni dijabetičari: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 2 kapsule, pre jela.

Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje, često 8 nedelja, a najčešće više od 8 nedelja zavisno od stanja glikoregulacije, odnosno rezistencije na insulin. Doza održavanja je 2 kapsule dnevno.

Gojazne osobe, sportisti, srčani bolesnici i osobe sa neodgovarajućom ishranom: 2 puta dnevno, ujutru i uveče, po 1 kapsula, pre jela.

Dužina upotrebe najmanje 4 nedelje. Može se uzimati u dužem periodu.

DEJSTVO

Hrom je esencijalni mineral, koji spada u mikroelemente jer se u organizmu nalazi u maloj količini i neophodan je za normalno funkcionisanje čovekovog organizma.

Hrom stimuliše aktivnost enzima koji učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti, holesterola i proteina. Najznačajnija uloga hroma je u poboljšanju dejstva insulina (povećava se broj i osetljivost insulinskih receptora) i održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Aktivni oblik trovalentnog hroma u čovekovom organizmu koji ima značajnu ulogu u regualciji nivoa glukoze u krvi je složeni organski kompleks – GTF (Glucose Tolerance Factor- faktor tolerancije na glukozu). Pored trovalentnog hroma, u sastav faktora tolerancije na glukozu ulaze vitamin B3 i glutation.

Istraživanja pokazuju da hrom može da povećava nivo HDL (dobrog) holesterola uz moguće smanjenje sadržaja ukupnog holesterola i rizika od kardiovaskularnih oboljenja. Hrom ispoljava i povoljan uticaj na smanjenje telesne težine i povećanje mišićne mase.

SASTAV

1 kapsula sadrži:

Hrom (hrom(III)-hlorid)  50 μg

Ostali sastojci: želatin; kukuruzni skrob; sredstva za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; stabilizator: polivinilpirolidon; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat, koloidni silicijum-dioksid; boje: E 171, E 132 i E 104.

DODATNI OPIS

Oligogal Cr kapsule se preporučuju:

  • dijabetičarima u cilju povećanja efikasnosti insulina i sniženju povišenog nivoa šećera u krvi
  • osobama sa povećanim rizikom za nastanak dijabetesa (smanjena tolerancija na glukozu, gojaznost, visok krvni pritisak, povećan nivo masnoća u krvi).
  • gojaznim osobama u cilju poboljšanja podnošljivosti na glukozu, smanjenja telesne mase i regulisanja nivoa holesterola,
  • sportistima u cilju povećanja mišićne mase i snage, obnavljanja rezervi energije u mišićima i boljeg „sagorevanja” masnih naslaga,
  • srčanim bolesnicima u fazi oporavka posle srčanog infarkta kada se javlja nedostatak hroma,
  • osobama koje se nepravilno hrane u cilju održavanja normalnog sadržaja hroma u organizmu i sprečavanja poremećaja izazvanih njegovim nedostatkom.