menu
contact
user
cart
PODRŠKA: 063 550 770
  • Folna kiselina tablete

Folna kiselina tablete

Šifra proizvoda: 20154

Folna kiselina 400 mcg odlična je potpora zdravlju majke i jedan je od najvažnijih vitamina za zdravu trudnoću. Neophodna za pravilan rast i razvoj vaše bebe.

Pakovanje:
Kutija
Količina
30 tableta
Tip preparata:
Tablete
250,28 RSD

NAČIN UPOTREBE

1 film tableta dnevno.

Preporučujemo da optimalnu količinu od 400 mcg folne kiseline svakodnevno počnete uzimati bar tri meseca pre planiranog začeća, u prvom trimestru trudnoće i tokom cele trudnoće.

DEJSTVO

Folna kiselina je neophodan vitamin B grupe za stvaranje i održavanje novih ćelija. To je naročito značajno u periodu brzog deljenja, rasta i metabolizma u trudnoći i tokom dojenja kada je povećana potreba, ali i rizik od nedostatka folne kiseline. Za pravilno formiranje, rast i razvoj embriona još u najranijoj fazi, potreban je unos dovoljne količine folne kiseline , jer su zalihe ovog vitamina male u odnosu na povećane potrebe u trudnoći. To je od posebne važnosti u periodu kada žena i ne zna da je u drugom stanju.
Zato je od najvećeg značaja suplementacija ishrane žena koje planiraju trudnoću folnom kiselinom u cilju prevencije poremećaja u zatvaranju neuralne cevi ploda i pojave spine bifide kod odojčadi. Između 17. i 30. dana po začeću (ili 4 do 6 nedelja od zadnje menstruacije) stvara se neuralna cev embriona i zatim zatvara. Od neuralne cevi postaje kičmena moždina, mozak, kičma i kosti glave fetusa.
Suplementacija ishrane folnom kiselinom tokom trudnoće može da smanji rizik od poremećaja u zatvaranju neuralne cevi ploda za 50-70%.

DODATNI OPIS

- Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.
Folna kiselina film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda.
- Trudnice na terapiji antiepiletpicima, metotreksatom, sa celijakijom, šećernom bolešću i drugorotke koje već imaju dete sa spinom bifidom, Folna kiselina film tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.