menu
contact
user
cart
PODRŠKA: 063 550 770
  • Walmark Selen 100mcg tablete

Walmark Selen 100mcg tablete

Šifra proizvoda: 25031

Proizvod predstavlja dodatni izvor selena u ishrani.

Sadrži visoku dozu selena u ekonomičnom pakovanju.

 

Selen je neophodan je za prvu liniju odbrane od mikroorganizama i  pravilno funkcionisanje imunog sistema. Važan je u pravilnom metabolizmu i iskorišćavanju joda, kao i sintezi hormona štitne žlezde. Ima značajnu ulogu u održavanju zdravlja arterija i prevenciji razvoja kardiovaskularnih bolesti, a važan je i za sintezu DNK i RNK, koji čine sastavni deo svake naše ćelije i utiču na sve procese u organizmu.

Selen je sastavni je deo enzima koji učestvuju u reakcijama kojima se uklanjaju toksična jedinjenja. Ova jedinjenja, inače, ukoliko ne bi bila uklonjena, mogla bi dovesti do oštećenja ćelija. Selen u ovom procesu dokazuje koliko je moćan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i na taj način učestvuje u zaštiti tkiva od oštećenja. Na ovaj način, selen može doprineti usporavanju procesa starenja i razvoju bolesti, posebno maligniteta.

Količina
100
764,21 RSD

NAČIN UPOTREBE

1 tableta dnevno posle jela.

NEŽELJENA DEJSTVA

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama i deci mlađoj od 3 godine.