Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Solgar Comfort Zone 90 kapsula

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Solgar Comfort Zone 90 kapsula

Šifra proizvoda: 3848

Solgar

Pakovanje: Bočica

PROIZVOD NIJE DOSTUPAN

Kompleks probavnih enzima Solgar Comfort Zone Digestive Complex napredni je kompleks probavnih enzima koji pomaže u aktivaciji učinkovitije probave. S jedanaest prirodnih enzima i uz dodatak biljnih sastojaka, Solgar Comfort Zone Digestive Complex pospešuje prirodni proces probave u organizmu, te smanjuje nadutost i mučninu. 

Način upotrebe

1 kapsula uz svaki obrok.

Dejstvo

Enzimi biljnog porekla koji se koriste u ovoj mešavini učinkoviti su u većem rasponu pH vrednosti u odnosu na životinjske enzime i pomažu u probavi ugljenih hidrata, belančevina, masti, vlakana i mlečnih proizvoda.

Sadrži enzime za probavu ugljenih hidrata kao što su amilaza, pektinaza/fitaza, invertaza, maltaza i alfa galaktozidaza. Alfa galaktozidaza posebno pomaže u razgradnji fermentabilnih ugljenih hidrata i na taj način pomaže u smanjivanju nadutosti.

Proteaza SP, bromelain i papain olakšavaju probavu prehrambenih belančevina. Papain takođe pomaže u probavi glijadinskih komponenti glutena, čime jača otpornost na gluten u prehrani. Osim što pomaže u probavi belančevina, smatra se da bromelain takođe sprečava prianjanje štetnih bakterija uz zidove tankog creva.

Enzim lipaza pomaže u razgradnji molekula masti na masne kiseline i glicerol.

Vlakna su prisutna u biljkama poput kelja i kupusa te ih ljudi ne mogu svariti. Dodavanjem celulaze kompleksu pospešuje se razgradnja hrane bogate vlaknima.

Laktoza je šećer koji je prisutan u mleku i mlečnim proizvodima, a laktaza je enzim koji razgrađuje laktozu na glukozu i galaktozu hidrolizom. Većina žena proizvodi manju količinu laktaze nakon dojenja zbog čega mogu nastati probavne smetnje nakon unosa mlečnih proizvoda u organizam. Dodavanjem laktaze olakšava se probava kod osoba koje su intolerantne na laktozu.

KUMIN (Cuminum cyminum) U studiji provedenoj 2009. godine ekstrakt kumina je ublažio simptome sindroma iritabilnog creva kao što su bol u želucu, nadutost i prisutnost sluzi u stolici. Smatra se da takođe štiti debelo crevo od karcinogena tako što smanjuje aktivnost beta glukuronidaze i mucinaze.
KOMORAČ (Foeniculum vulgare) Komorač doprinosi probavi i zdravlju probavnog trakta. Sadrži spoj anetol te smanjuje grčeve u glatkim mišićima.
KAMILICA (Matricaria recutita) Kamilica se tradicionalno koristi za ublažavanje probavnih smetnji, čireva i grčeva. Sadrži kamazulen i bisabolol koji smanjuju upale. Stres i teskoba usko su povezani s probavnim smetnjama, a kamilica je poznata po svom anksiolitičkom djelovanju.
ĐUMBIR (Zingiber officinale) Osim što štiti želučanu sluznicu, đumbir ubrzava gastričko pražnjenje i pospešuje izlučivanje žuči pa na taj način pomaže u probavi masti.
ANIS (Pimpinella anisum) Anis ima antioksidativni učinak koji pomaže u sprečavanju nastanka čireva štiteći sluznicu želuca te se takođe tradicionalno koristi u ublažavanju nadutosti.

 

 

Neželjeno dejstvo

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Isto tako, izbegavati proizvod ako postoji alergija na ambroziju i srodne biljke iz iste porodice.

0