menu
contact
user
cart
PODRŠKA: 063 550 770
  • Pro-Visio tablete

Pro-Visio tablete

Šifra proizvoda: 13805

Kompleksni dijetetski proizvod sa sadržajem luteina i zeaksantina, sa vitaminima i ekstraktom borovnice. Značajan je za redukovanje rizika kod uslovljenih promena u oku tokom života, naročito kod starosno uslovljene degeneracije makule (SUDM) oku koje je napregnuto i „pod stresom“ – stres od zračenja kompjuterskih monitora ili TV ekrana, ili intezivnog svetla.

Pakovanje:
Kutija
Količina
30 tableta
Tip preparata:
Tablete
826,18 RSD

NAČIN UPOTREBE

Koristi se 1 tableta dnevno (tabletu ne gutati; ostaviti da se rastopi u ustima), deca starija od 3 godine 1/2 tablete dnevno.

DEJSTVO

6 mg luteina a 0,3 mg zeaksantina – deluju kao filteri (unutrašnje naočare), koji absorbuju deo štetnog svetlosnog zračenja, čime čuvaju mesto najoštrijeg vida u centru mrežnjače od oksidacije i eventualnog svetlosnog oštećenja.
20 mg ekstrakta borovnice – poboljšava adaptaciju vida u sumrak. Ima antioksidaciona, protivzapaljenska i antiskleročina dejstva. Smanjuje propustnost kapilara i time ograničava kapilarno krvarenje. Ima pozitivan uticaj na krvne sudove kod osoba obolelih od dijabetesa.
30 mg vitamina E – ima značajnu ulogu u zaštiti ćelijskih membrana, pospešuje krvnu cirkulaciju.
50 μg selena – selen je značajan elemenat sa antioksidacionim dejstvom. Pomaže u sprečavanju civilizacijskih bolesti, pospešuje elastičnost tkiva. Selen i vitamin E deluju sinergički, pojačavanjem uzajamnih dejstava.

DODATNI OPIS

Kao zaštita od gubitka vida kod degenerativnih oboljenja (SUDM, dijabetes itd.).
Za osobe sa kataraktom, pre i posle operacije.
Kod osećaja gubitka oštrine vida.
Štiti od štetnih uticaja UV zračenja.