menu
contact
user
cart
PODRŠKA: 063 550 770
  • Tablete sa hromom i selenom a 100

Tablete sa hromom i selenom a 100

Šifra proizvoda: 20802

Zbog nedovoljnog unosa ovih minerala u okviru uobičajene ishrane preporučuje se uzimanje preparata hroma i selena kao dodataka ishrani.
Preparat Hrom selen uz adekvatnu ishranu i fizičku aktivnost može uticati na postizanje i održavanje idealne telesne težine. Posebno se preporučuje sportistima radi povećanja mišićne mase i snage.

Količina
100 tableta
282,20 RSD

NAČIN UPOTREBE

Deca iznad 15 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok.
Odrasli: 1 - 2 tablete dnevno uz obrok.

DEJSTVO

Hrom je esencijalni mikroelement važan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina. Aktivni oblik hroma je složeni organski kompleks - GTF (Glucose Tolerance Factor - Faktor tolerancije na glukozu), koji čine hrom, glutation i vitamin B3, neophodan je za održavanje normalne koncentracije glukoze u krvi i efikasnost insulina. Hrom utiče na snižavanje holesterola, kao i na smanjenje apetita i telesne težine. Uobičajenom ishranom, koja se većinom bazira na rafinisanim namirnicama, ne unose se dovoljne količine hroma u organizam.

Selen je esencijalni mikroelement čija je osnovna funkcija da ulazi u sastav enzima glutation peroksidaze koji predstavlja prvu liniju odbrane organizma od oksidativnih procesa i slobodnih radikala. Takođe je i u sastavu enzima koji su neophodni za aktivaciju hormona tiroidne žlezde i metabolizam joda. Brojne studije ukazuju na moguće zaštitno delovanje selena od nastanka određenih malignih bolesti, na njegovu imunomodulatornu aktivnost, kao i sprečavanje stvaranja masnih naslaga u arterijama. Naša zemlja spada u selenom deficitarno područje sa niskim unosom selena putem hrane.

SASTAV

1 tableta sadrži 50 µg hroma (hrom pikolinat) i 50 µg selena (L-selenometionin)

DODATNI OPIS

Upozorenje: Trudnice i dojilje pre upotrebe preparata treba da konsultuju lekara.