menu
contact
user
cart
PODRŠKA: 063 550 770
  • Hemovital Codryceps Sinensis 30 kapsula

Hemovital Codryceps Sinensis 30 kapsula

Šifra proizvoda: 3603

Cordyceps Sinensis ima dugu istoriju retke i egzotične lekovite gljive kineske medicine, koja se smatra eliksirom mladosti i dugog života. Raste samo na visokim planinama jugozapadne Kine i Tibeta i na tim prostorima se smatra prirodnim darom, odn. talismanom koji je stvoren samo za kineske careve.

Cordyceps Sinensis ima sposobnost da povećava stepen dopremanja i iskoristivosti kiseonika u ćelijama, i na taj način dovodi do poboljšanja opšteg stanja organizma, snage i izdržljivosti. Dovoljna količina kiseonika u ćelijama doprinosi zdravom životu i dugovečnosti čoveka, dok je nedostatak kiseonika uzrok slabosti i čestih razboljevanja. Smatra se da Cordyceps Sinensis ispoljava imunomodulatorni efekat, povećava zalihe ćelijskog ATP-a i time aktivira rezerve energije i deluje protiv iscrpljenosti. Najčešće je koriste sportisti, jer može dovesti do poboljšanja njihovih performansi, povećanja izdržljivosti i energije, a da pritom nema štetnih efekata, niti je zabranjena na doping testovima.

Ova gljiva se vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lek za mušku i žensku seksualnu disfunkciju, poput hipolibidinizma i impotencije. Jedna od potencijalno najvećih koristi Cordyceps Sinensis-a jeste njegov antitumorski efekat. Sve veći broj onkologa širom sveta preporučuje i koristi Cordyceps kao dodatak hemioterapiji, radijaciji i ostalim konvencionalnim i tradicionalnim metodama lečenja raka, kako bi njihov organizam lakše podneo terapiju.

 

Preporučuje se kao pomoć:
-kod hroničnog umora, iscrpljenosti, gubitka koncentracije
-starijim osobama za dugovečan i zdrav život
-za brži oporavak nakon bolesti
-osobama koje su izložene velikim fizičkim i psihičkim naporima i kao pomoćno sredstvo u periodima rekonvalescencije
-kod kašlja i otežanog disanja
-kod povišenog nivoa šećera u krvi
-kod hroničnih bolesti bubrega i jetre
-kao pomoć kod seksualne disfunkcije kod muškaraca/žena i smanjenog libida
-sportistima za poboljšanje izdržljivosti i postizanje boljih sportskih performansi
-tokom i nakon hemioterapije i terapije zračenjem
-kod povišenog nuvoa holesertola u krvi

Pakovanje:
Blister
Količina
30 kapsula
Tip preparata:
Kapsule
1.171,02 RSD

DEJSTVO

Cordyceps Sinensis ispoljava snažno antioksidativno i imunomodulatorno delovanje.

Ima bogat sastav koji čine: veliki broj mikro i makro elemenata, amino kiseline, nezasićene masne kiseline, polisaharidi, beta karoten, vitamin E, selen, cink, koenzim Q10… Poslednja istraživanja otkrila su prisustvo novih oblika antibiotika u ovoj gljivi od kojih se naročito izdvaja jedan – kordicepin. Ovo jedinjenje zahvaljujući svojoj strukturi ima sposobnost da zaustavi rast i razmnožavanje određenih virusa, kao i bakterija koje su razvile otpornost na najčešće korišćene antibiotike.
 

SASTAV

-suvi ekstrakt micelijuma Cordyceps Sinensis (standardizovan na 30% polisaharida)