menu
contact
user
cart
PODRŠKA: 063 550 770
  • Astenor Energy tonik

Astenor Energy tonik

Šifra proizvoda: 4195

Astenor Energy tonik sadrži arginin, vitamin B6, biotin i magnezijum koji doprinose normalnom metabolizmu energije, kao i normalnom funkcionisanju nervnog sistema i održavanju mentalnog zdravlja, čime doprinose toniranju tela i poboljšavaju kvalitet života.

Koristan je kod slabosti, stresa (fizičkog ili mentalnog preopterećenja), rekonvalescencije za smanjenje umora i iscrpljenosti.

Količina
20 bočica po 10ml
1.034,29 RSD

NAČIN UPOTREBE

Deca starija od 11 godina i odrasli: 1-2 bočice dnevno.
Sadržaj bočice (10 ml) može se konzumirati direktno ili razblažiti u vodi. 

DEJSTVO

Arginin aspartat uključuje dve aminokiseline (arginin i asparaginska kiselina) i ometa ciklus uree, pomažući eliminaciji amonijaka iz tela. Arginin je esencijalna aminokiselina kod dece (ne može se proizvesti u telu i dobija se isključivo egzogenim unosom), a polu-esencijalna kod odraslih (može se proizvesti u telu, ali u nedovoljnoj količini i zahteva egzogeni unos).

Vitamin B6 i magnezijum pomažu u smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamin B6 takođe doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. 

Arginin aspartat uključuje dve aminokiseline (arginin i asparaginska kiselina) i ometa ciklus uree, pomažući eliminaciji amonijaka iz tela. Arginin je esencijalna aminokiselina kod dece (ne može se proizvesti u telu i dobija se isključivo egzogenim unosom), a polu-esencijalna kod odraslih (može se proizvesti u telu, ali u nedovoljnoj količini i zahteva egzogeni unos). Vitamin B6 i magnezijum pomažu u smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamin B6 takođe doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. 

SASTAV

voda, L-aspartat L-arginin; magnezijum citrat; korektor kiselosti: monohidrat limunske kiseline; konzervansi: kalijum sorbat, natrijum benzoat; zaslađivači: aspartam, natrijum ciklamat; boje: tartrazin (E 102) i Ponceau 4R crvena (E124), piridoksin hidrohlorid (vitamin B6); zaslađivač: natrijum saharin; D-biotin.

 

Sastav u 2 bočice:

-arginin aspartat  1900mg

-vitamin B6          2mg

-biotin                  300mcg

-magnezijum       166mg

 

DODATNI OPIS

Mogu ga koristiti osobe sa dijabetesom jer ne sadrži šećer.
Osobe sa ozbiljnim oštećenjem bubrega trebalo bi da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe.
Trudnice ili dojilje treba da se savetuju sa svojim specijalistom pre upotrebe.
Ne prekoračiti preporučenu dozu za dnevnu konzumaciju.

Sadrži izvor fenilalanina (aspartama).

Kontraindicirano u slučaju fenilketonurije. E102 i E124 mogu negativno uticati na dečiju aktivnost i pažnju.
Ne koristite u slučaju alergije na bilo koji od sastojaka.
Određeni sastojci, naročito boje (E 102 i E124) mogu delovati sa acetilsalicilnom kiselinom.